Sarah Kay - Η καλλιτέχνης

By Ευαγγελία - 5:39 μ.μ.

Ψάχνοντας ιδέες για την βάφτιση της μικρής, είδαμε αυτές τις διάσημες και τρυφερές ζωγραφιές της Sarah Kay.



Και τότε με έπιασε μια νοσταλγία... θυμήθηκα που είχα έναν καθρέφτη στο δωμάτιό μου με κάποια φιγούρα και πίνακες στους τοίχους επίσης...
Είμαι σίγουρη πως αγόρια κορίτσια, κάπου όλοι τους τις έχουν δει αυτές τις ζωγραφιές και χωρίς να ξέρουν πως λέγεται η καλλιτέχνης.

Άρχισα λοιπόν να ψάχνω για ένα συγκεκριμένο θέμα που θέλαμε για την βάφτιση και συνειδητοποίησα πόση ποικιλία είχε...απίστευτες τρυφερές σκηνές.
Θέλησα να μάθω ποια και πως είναι λοιπόν αυτή η Σάρα Κέι, αλλά δεν μπορούσα να βρω τίποτε παρά μόνο κάποια ποιήτρια που έχουν προφανώς συνωνυμία.

Με τα πολλά βρήκα ένα σχετικά μικρό βιογραφικό της:

 





Η Σάρα ζει στην Αυστραλία κάπου κοντά στο Σίδνεϊ, μακρυά όμως από το κέντρο.
Έχει δύο παιδιά, τον Adam και την Alison. Δεν της αρέσει καθόλου η δημοσιότητα γι'αυτό και δεν βρίσκεις εύκολα πληροφορίες για εκείνη.
Της άρεσε πάντα να ζωγραφίζει γι'αυτό και σπούδασε σε Art Academy, όπου στα 20 της δούλεψε σε μια διαφημιστική εταιρία.
Οι ζωγραφιές της είχαν μεγάλη επιτυχία παρ'όλο που δημιουργήθηκαν σε αγχωτική περίοδο για την ίδια. Η κόρη της ήταν άρρωστη και για να αποσπάται από όλο αυτό που περνούσε, ξεκίνησε να ζωγραφίζει.
Τα θέματα της, ήταν εμπνευσμένα από την παιδική της ηλικία από την φάρμα του παππού της και τα παιδιά που έπαιζαν μαζί.
Μια μέρα πούλησε 20 ζωγραφιές σε κάποιον με ευχετήριες κάρτες. Έτσι αυτές οι 20 ζωγραφιές αποτέλεσαν θέμα για κάρτες γενεθλίων όπου η καριέρα της αποκορυφώθηκε.

Αρέσει πολύ παγκοσμίως καθώς θυμίζει σε όλους κάτι από την παιδική τους ηλικία.

Τις πληροφορίες τις βρήκα εκεί http://www.monchhichi.net/pi.htm. Δεν ξέρω αν υπάρχει και κάτι άλλο για εκείνη, αλλά τελικά νομίζω πως δεν έχει σημασία...
Τα έργα της, τα λένε όλα από μόνα τους...







Τελικά αποφασίσαμε τις φιγούρες με θέμα τα γλυκάκια!!!!



  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια