Και επειδή , αυτή η εβδομάδα είναι γεμάτη με αρτύσιμες λιχουδιές που μοσχοβολά στο σπίτι και δεν σε αφήνει να αγιάσεις...σας έχω μια λαχταριστή, νηστίσιμη, γρήγορη συνταγή πάστας φλώρας ώστε να μπορούμε να φάμε και κάτι γλυκό!!!
- 50 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γρ. χυμός πορτοκάλι
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 3 κ. σούπας κονιάκ
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 380 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- μαρμελάδα της επιλογής μας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά και προσθέτουμε, το ξύσμα και ζάχαρη.
Το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ένα μικρό για τις λωρίδες και ένα μεγάλο για την βάση.
Βάζουμε την μαρμελάδα να πιάσει όλη την επιφάνεια.
Αν έχουμε πλάστη, απλώνουμε το μικρό κομμάτι και δημιουργούμε τις λωρίδες.
Επειδή δεν βγαίνει πολύ ωραίο....μπορούμε να το κάνουμε με παραλλαγή, δλδ αντί να κάνουμε λωρίδες να κάνουμε κυκλάκια ή ότι άλλο θέλουμε. Την άλλη φορά εμένα μου είχε βγει πιο όμορφο..τέλος πάντων!
Το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ( εμένα σήμερα μου πήρε 20!) στους 180οC.
0 σχόλια