Tiramisuuuuuuuuu!!!!

By Ευαγγελία - 4:24 μ.μ.

Δεν γίνεται να περάσει εβδομάδα και να μην υπάρχει γλυκό στο σπίτι...
Τις τελευταίες ημέρες την ορεγόμουν συνεχώς....ήθελα τιραμισού!!!!
Ε, και χτες την έφτιαξα!!!! Η συνταγή πανεύκολη!!! και από νοστιμιά...δεν χρειάζονται περιγραφές!!


Η συνταγή είναι της πεθεράς μου, και συνήθως κάνει την διπλή δόση από αυτά που σας λέω!!!

Υλικά :



  •  1 μόρφατ cream 
  •  philadelfia 300 gr ή mascarpone ή συνδυασμό!!
  •  1 βανίλια
  •  3 αυγά ( μόνο κρόκους)
  • 1 1/2 πακέτο σαβαγιάρ ( εξαρτάται από το μέγεθος του τάπερ σας!!!)
  •  λίγο Tia Maria για μυρωδιά - γεύση...
  • 125 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 κ. σούπας ζάχαρη - 1,5 κ. σούπας νες καφέ σε 1, 5 μπρίκι μεγάλο νερό.



 Εκτέλεση :

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη άχνη με την μόρφατ και ρίχνω έναν έναν τους κρόκους.
( στην φωτό μπερδεύτηκα και τα έριξα όλα μαζί....αααα και τα αυγά είναι χωριάτικα γι'αυτό και έχει πάρει έντονο κίτρινο χρώμα η κρέμμα!!!)



Στην συνέχεια ρίχνουμε και το τυρί και την βανίλια. Και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.


Προσθέτουμε και την Tia Maria.


Και η κρέμα μας είναι έτοιμη.


Τοποθετούμε τα σαβαγιάρ. 


Γεμίζουμε το μπρίκι με νερό βάζουμε πρώτα τις μισές κουταλιές και λίγο παραπάνω από την ζάχαρη και τον καφέ και το ζεσταίνουμε να γίνει σαν σιρόπι. Με το κουτάλι τα περιχύνουμε μέχρι να σκουρίνουν. Εμένα επειδή είναι αδιαφανές το μπωλ το καταλαβαίνω πως έχουν ποτίσει καλά κοιτώντας το από κάτω!!


Βάζουμε την μισή κρέμα ( εγώ φοβόμουν πως δεν θα μου έφτανε και έβαλα λιγότερη κάτω και περισσότερη πάνω..αλλά μια χαρά φτάνει!!!)
 Και ξανατοποθετούμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ. Όταν τελειώσει το σιρόπι, φτιάχνω άλλο ένα μισό μπρίκι με νερό και τις υπόλοιπες κουταλιές ζάχαρης - καφέ, και συνεχίζω το "πότισμα"!!!

Βάζω και την υπόλοιπη δόση κρέμας και το αφήνω στο ψυγείο κανα 5ωρο στο νερό, ή ένα βράδυ!!!
Και βάζουμε και προστατευτικά στο ψυγείο, ώστε να μην το τρώνε πριν είναι ακόμη έτοιμο...!!!!


Η εικόνα που αντίκρισα το πρωί...τον έπιασε μια λιγούρα το βράδυ ήταν η απάντηση!!!!


Λίγο σκόνη κακάο από πάνω...και έτοιμο!!!!!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!
και αν σας μείνει παραπάνω από 2 μέρες στο ψυγείο...δεν ξέρετε να εκτιμάτε τα γλυκά!!


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια