Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ. ζάχαρη καστανή
1 1/2 κ. γλ. γεμάτη κανέλα
1 αυγό
1 βανίλια
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση:
Αφήνουμε εκτός ψυγείου το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ για να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη. Συνεχίζουμε με πιο μικρή ταχύτητα και προσθέτουμε την βανίλια, την κανέλα και το αυγό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά.
Ζυμώνουμε καλά με το χέρι...θα πάρει λίγη ώρα...ίσως και να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω, αλλά όχι απαραίτητα.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Στην συνέχεια την απλώνουμε με τον πλάστη και με κουπάτ κάνουμε τα σχέδια που θέλουμε.
Σε προθερμασμένο φούρνο τα βάζουμε στους 180oC για 10-15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και το πάχος - μέγεθος του μπισκότου.
Αν θέλουμε να τα διακοσμήσουμε με ζαχαρόπαστα, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα με τον πλάστη και με τα αντίστοιχα κουπάτ και τη κολλάμε με ελάχιστο νεράκι.
update: στόλισα μερικά! |
0 σχόλια