Βιβλιοπαρουσίαση - Διαγωνισμός: Ήταν κάποτε παιδιά : Ο Άγιος Πορφύριος

By Ευαγγελία - 6:46 μ.μ.

Εδώ και 5 χρόνια στις 2 Δεκεμβρίου, τιμούμε επίσημα την χάρη του οσίου Πορφυρίου.
Ενός αγίου των ημερών μας, που τόσος κόσμος γύρω μας είχε την ευλογία
να τον γνωρίσει από κοντά!
Άγιοι σαν αυτόν λένε "βγαίνουν" κάθε 500 χρόνια!!!

Υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία για την ζωή του ή με συμβουλές του,
και ακόμη περισσότερα βιντεάκια με ομιλίες του.

Το βιβλίο όμως που θα παρουσιάσω σήμερα εδώ
και ένας τυχερός θα το κερδίσει είναι διαφορετικό από τα άλλα...
Αυτό το βιβλίο επικεντρώνεται στο πως ήταν η ζωή του πριν γίνει γνωστός.
Στην παιδική του ηλικία...γιατί όπως λέει και η σειρά αυτών των βιβλίων, όλοι οι άγιοι
ήταν κάποτε παιδιά!



Το βιβλίο λοιπόν αυτό της Άννας Ιακώβου με την υπέροχη εικονογράφηση του Κωνσταντίνου Δημητρέλου από τις εκδόσεις Άθως παιδικά, μας μεταφέρει κάποια χρόνια πίσω...αρχές του 1910. Στην αρχή κάπου στην Εύβοια όντας μικρό αγοράκι ονόματι Άγγελος (από το Ευάγγελος) έχοντας τελειώσει μόνο την Ά Δημοτικού, αναγκάστηκε να δουλέψει από πολύ μικρό σε ένα παντοπωλείο  αλλά μετά από λίγο διάστημα στον Πειραιά συνέχισε να δουλεύει πλέον ως βοηθός σε έναν συγγενή του.


Ήταν από τους καλύτερους βοηθούς που θα μπορούσε κάποιος να έχει, όμως η δουλειά δεν το γέμιζε...αλλού ήταν στραμμένο το μυαλό του...
Μοναδική του συντροφιά είχε ένα μικρό βιβλίο με το βίο του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη. Κι ονειρευόταν πως κι εκείνος θα ήθελε μια μέρα να φύγει, όπως ακριβώς έκανε κι ο Άγιος με ένα γοργοτάξιδο καράβι. Κι αφού περάσει θάλασσες μεγάλες, να ρίξει το καράβι άγκυρα στο τελευταίο λιμάνι της γης και στο πρώτο λιμάνι του ουρανού, που δεν είναι άλλο από το Άγιον Όρος.


Στο τέλος του βιβλίου, μας αναφέρει κάποια πράγματα για την ζωή του οσίου αργότερα, πως και γιατί τελικά έφυγε από το Άγιον Όρος και που έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του μέχρι και την κοίμηση του, καθώς και διάφορες μαρτυρίες και συμβουλές δικές του.


Το βιβλίο το συνοδεύει και ένα cd το οποίο έχει αφήγηση του βιβλίου.


Εγώ προσωπικά δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω. δυστυχώς πήγαμε με τους γονείς μου στο μοναστήρι που τότε ακόμη φτιαχνόταν λίγο καιρό μετά την κοίμηση του. Όχι ότι θα καταλάβαινα και πολλά γιατί ήμουν πολύ μικρή τότε, αλλά και μόνο που θα έπαιρνα την ευλογία του θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό!
Έχω όμως την χαρά να ακούω ιστορίες από την πεθερά μου η οποία είχε την ευλογία να τον γνωρίσει και να τον συναντήσει αρκετές φορές. Έτσι καθώς θα διαβάζω στα παιδιά μου το βιβλίο, θα μπορώ να τους λέω πως η γιαγιά τους γνώρισε αυτό το παιδάκι που μεγάλωσε και έγινε παππούλης και άγιος...
Και επειδή ο άγιος αγαπούσε πολύ τα παιδιά, έχει αναφερθεί πάρα πολύ στην αγωγή των παιδιών και στην διαπαιδαγώγησή τους. Το πιο σημαντικό που έλεγε ήταν πως η αγωγή τους ξεκινάει από την στιγμή της σύλληψής τους και ολοκληρώνεται κάπου εκεί στην αρχή του δημοτικού...μετά τέλος, ότι έσπειρες θερίζεις!

Είμαι πολύ χαρούμενη λοιπόν για αυτόν τον διαγωνισμό.

Οι εκδόσεις Άθως παιδικά χαρίζουν από 1 αντίτυπο του βιβλίου.
Πως θα λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες ForHappyMoments και Εκδόσεις Άθως στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ.
3. Κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook και tag κάποιον φίλο σας που μπορεί να τον ενδιαφέρει.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

1. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο να κάνετε Like στις σελίδες ForHappyMoments και Εκδόσεις Άθως στο Facebook, να γράψετε ένα Σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook, καθώς και κοινοποίηση και tag.
*Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα τρία πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 2/12/2018 έως 8/12/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο άτομα άνω των 18 ετών που διαμένουν εντός Ελλάδας.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί με καινούριο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook. Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες για να κατοχυρώσει το δώρο, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: για τον νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για τον νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
9. Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το forhappymoments.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
13. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς περί προστασίας των δεδομένων, τα στοιχεία του νικητή θα λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του μέσω προσωπικού μηνύματος, και θα χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για την αποστολή του δώρου και για κανέναν άλλο λόγο.

Καλή επιτυχία!


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια