Η Πασχαλίτσα από το μπαλκόνι...

By Ευαγγελία - 4:02 μ.μ.

Περίεργες μέρες...περίεργη και η εποχή...ίσως για να μας βοηθήσει στο να μείνουμε πιο εύκολα μέσα στο σπίτι μας... Μπήκε ο Απρίλιος λες και μπήκε ο Γενάρης, με χιόνια, κρύο, πολλή βροχή και αέρα....
Στο μπαλκόνι μας βρήκαμε αρκετές πασχαλίτσες, όχι όμως να πετούν, αλλά να βρίσκονται κάτω, ανάποδα, μισοπεθαμένες λόγω των καιρικών συνθηκών...
Μία λοιπόν την πήρα μέσα στο σπίτι να την δείξω στα παιδιά. Αφού την καθάρισα λίγο με νεράκι για να φαίνονται όμορφα τα χρώματά της, διαπίστωσα πως κουνούσε τα ποδαράκια της και έτσι της έβαλα και λίγο μαρουλάκι να φάει ( τόσα ήξερα....). Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν....Η Ιωάννα ήθελε να γίνει καλά η πασχαλίτσα, να φάει όλο της το φαγητό, για να μπορέσει να πετάξει ξανά...


Άρπαξα λοιπόν την ευκαρία και εγώ να μάθουμε κάποια πράγματα για εκείνη. Ψάξαμε στο ίντερνετ και βρήκαμε ένα κατατοπιστικό βιντεάκι για τις πασχαλίτσες. Εκεί διαπιστώσαμε πόσο λάθος είχαμε κάνει που νομίζαμε πως η πασχαλίτσα θα έτρωγε το μαρούλι!


Αμέσως μετά, πήραμε την πασχαλίτσα και την βάλαμε σε μία γλάστρα στο μπαλκόνι μας με την ελπίδα να βρει κάτι να φάει...

Στην συνέχεια ξεκινήσαμε το project Πασχαλίτσα....
Δοκιμάσαμε να ράψουμε μία μικρή από τσόχα.


Αφού σχεδίασα το πατρόν σε ένα χαρτί επειδή εκτυπωτή δεν έχω, έβαλα να το κόψει μόνη της. Έπειτα έκοψα εγώ τα τσόχινα κομμάτια και της έδωσα βελώνα και κλωστή κεντήματος που είναι χοντρή και δεν τσιμπάει.


Με την βοήθεια την δική μου, δείχνοντάς της σε ποιο σημείο να περάσει την κλωστή(βιάζόταν να το φτ ιάξουμε, είχε ενθουσιαστεί με την ιδέα και δεν είχα προλάβει να βάλω σημαδάκια για να διευκολύνεται) την έραψε. Κόλλησε και τις βούλες της και η πασχαλίτσα ήταν έτοιμη.




Για να φτάσει στο σημείο ένα παιδί να ράψει με βελόνα θα πρέπει να έχει εξασκηθεί πρώτα περνώντας κορδόνι, κορδέλα ή μαλλί σε τρύπες με το χέρι του.
Μπορείτε να εκτυπώσετε ή να σχεδιάσετε και να χρωματίσει το παιδί και στην συνέχεια με τον διακορευτή να ανοίξετε τρύπες περιμετρικά και αφού δέσετε την μία άκρη του κορδωνιού, να το περάσει διαδοχικά σε όλες τις τρύπες.
Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κορδέλα ή μαλλί για να περνάει εύκολα μπορείτε να δημιουργήσετε σκληρή άκρη δένοντας το σε ένα μικρό κομμάτι από καλαμάκι,




Η επόμενη δραστηριότητα που κάναμε ήταν χαρτοκοπτική...(αν μπορούσε να κόβει μονίμως, θα ήταν ευτυχισμένη).

 Για μία ακόμη φορά σχεδίασα το πατρόν και την έβαλα να το κόψει. Στην συνέχεια έκοψα εγώ τα χαρτόνια, αλλά τις βούλες ήθελε να τις κόψει μόνη της. Της έδειξα τον τρόπο (είναι δύσκολη δεξιότητα να κόβεις κύκλο σε μικρή διάσταση), έκοψα μία- δύο εγώ και τις υπόλοιπες μαζί ή μόνη της!

Πριν από δύο χρόνια είχα φτιάξει έναν πίνακα στο pinterest για να κανουμε κατασκευές με θέμα την πασχαλίτσα και το κουνελάκι βασισμένο στο αγαπημένο της βιβλίο τότε ¨Η πασχαλίτσα και το κουνελάκι" από τις εκδόσεις Άθως παιδικά. Το είχα παρουσιάσει σε βίντεο εδώ.

 

πίνακας
πίνακας
Εσείς τι κατασκευές φτιάχετε αυτόν τον καιρό;


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια