6+1 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά

By Ευαγγελία - 1:35 π.μ.

Πριν φύγει αυτή η χρονιά που ήταν τόοοοσο γεμάτη με μεγάλες αλλαγές στην ζωή μου και στην καθημερινότητα μου ( δεύτερο παιδί - εργασία ) επέβαλλα στον εαυτό μου να αφιερώσει λίγο χρόνο σε αυτό το παραμελημένο blogoσπιτάκι!
Σαν τελευταία ανάρτηση λοιπόν για το 2019 αποφάσισα να είναι οι δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.
Τα σχολεία έχουν κλείσει και ήδη βρισκόμαστε σχεδόν στην μέση των διακοπών...για όσους δεν έχετε κανονίσει να πάτε κάπου και τα παιδιά έχουν ήδη αρχίσει να λένε "μαμά βαριέμαι - δεν ξέρω τι να κάνω" δείτε εδώ την λίστα με αυτά που έχουμε κάνει ή πρόκειται να κάνουμε με την Ιωάννα!


 Πολλά μπορεί να τα έχετε κάνει ήδη μόνες σας ή να τα έχετε βάλει στην λίστα του ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης, σκεφτείτε όμως μήπως από του χρόνου τα αφήσετε για αυτές τις μέρες. Εγώ επειδή δεν είχα καθόλου χρόνο πριν από τα Χριστούγεννα, ετοίμασα την λίστα μου για να τα κάνουμε όλα τώρα με το κλείσιμο των σχολείων και την δική μου άδεια.

1. Ζωγραφική με τέμπερες για διακόσμηση των παραθύρων.


Αφού απλώσαμε όλα μας τα πινέλα, φορέσαμε και ποδιές για να μην λερωθούμε, ξεκινήσαμε με το παράθυρο της κουζίνας και τον χιονάνθρωπο. Εγώ το σχέδιο και τα ψηλά σημεία και η Ιωάννα τα χαμηλά σημεία και η επίβλεψη για το αν τα κάνω καλά και το τι να προσθέσουμε...





Καθώς τελείωνα, την ακούω να αναστενάζει σαν να πονάει κάπου(ααααααχχχχχχ)...ανήσυχη λοιπόν την ρωτάω τι έχει...η απάντηση: Τίποτα...απλά είναι πολύ ωραίος μαμά ο χιονάνθρωπος....!!!!! Θέλω να κάνουμε σε όλα τα παράθυρα από κάτι!


Έτσι στολίστηκε και το παράθυρο του σαλονιού αλλά και του δωματίου της!


2. Διακόσμηση ψυγείου.



Ο χιονάνθρωπος ενδείκνειται για άσπρες επιφάνειες, οπότε και μας βόλεψε το ψυγείο. Σε άλλη περίπτωση μπορείτε να διακοσμήσετε την εξώπορτα του σπιτιού, ή την πόρτα του υπνοδωματίου ή το φύλο της ντουλάπας είτε με χιονάνθρωπο είτε με ρούντολφ. 
Εδώ η Ιωάννα βοήθησε στο να κόψει κάποια κομμάτια, στην διάκοσμηση του καπέλου και στο να τα κολλήσει στο ψυγείο με την γνωστή κόλλα τσίχλα.

3. Κατασκευή φάτνης

Στο μυαλό μου είχα να ζωγραφίσει η Ιωάννα και να κόψει τις φιγούρες από το βιβλίο της αγαπημένης μου φίλης Κατερίνας Δανδουλάκη - Χιόνη ή αλλιώς mamagiaspiti.gr "Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ" από τις εκδόσεις Άθως παιδικά. Σας το είχα παρουσιάσει εδώ. Όμως δεν ήταν και πολύ πρόθυμη σε αυτή την δραστηριότητα...Δοκίμασα και από ένα άλλο βιβλίο που ήταν πιο κοντά στην ηλικία της (4 ετών είναι πλέον!) το " Χριστούγεννα με τον παππού Δημήτρη" από τις εκδόσεις Πορφύρα, έκανε πως χρωμάτισε, έκοψε κανα 2 φιγούρες αλλά φάτνη δεν έκανε ποτέ....ίσως του χρόνου που θα είναι πιο μεγάλη!!



4. Κατασκευή στολιδιών με ζύμη σόδας.


Κάθε χρόνο θέλω να δίνω στα αγαπημένα μου άτομα κάτι συμβολικό για την καινούρια χρονιά. Φέτος λοιπόν αποφάσισα να είναι μπισκοτάκια με διακοσμητικό στολίδι. Ξεκινήσαμε λοιπόν πρώτα με τα διακοσμητικά στολίδια με μία ζύμη που την είχα διαβάσει από χρόνια αλλά που δεν είχε τύχει να την φτιάξω ποτέ. Είναι η πασίγνωστή ζύμη σόδας από την Λαμπρούκα. Μπορείτε να δείτε εδώ πως να την φτιάξετε.


Αφού τα πλάσαμε και τα αφήσαμε να στεγνώσουν, την άλλη μέρα τα χωρίσαμε ώστε η κάθε μία να βάψει τα δικά της!!


 Είναι έτοιμα να διακοσμήσουν τα σακουλάκια με τα μπισκοτάκια που θα φτιάξουμε!

5. Κατασκευή χιονιού.


Μια δραστηριότητα messy play! Η συνταγή πανεύκολη και το παιχνίδι άπειρο! Η αίσθηση όντως λες και πιάνεις χίονι....μόνο που δεν λιώνει και διατηρείται και στο ψυγείο! Την πήρα από εδώ.


6. Κατασκευή χριστουγεννιάτιων μπισκότων.


Θυμάστε κάτι μπισκότα κανέλας- βουτύρου με την ζάχαρη από πάνω σε κάτι τενεκεδένια κουτιά...ε κάτι τέτοιο έρχεται στο μυαλό μόλις δοκιμάσεις από αυτά τα μπισκότα! Την συνταγή σας την έχω δώσει σε παλαιότερη ανάρτηση εδώ. Με βοηθό την Ιωάννα ( η οποία έφτιαξε ένα ολόκληρο ταψί) ετοιμάστηκαν και τα μπισκοτάκια για να τα φαμέ εμείς αλλά και να τα χαρίσουμε στους φίλους μας!! Φωτογραφία δεν έχω ακόμη από το τελικό αποτέλεσμα του δώρου μαζί με τα στολίδια σόδας.., μόλις τα ετοιμάσω θα ανεβάσω φωτό.

7 Κατασκευή διακοσμητικού papier - mache ( από χαρτοπολτό)


Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι ακόμη στη λίστα to do. Πέρισυ είχαμε διακοσμίσει το ελαφάκι, φέτος είναι η σειρά του χιονάνρωπου. Τις φιγούρες τις βρίσκετε σε μαγαζί με είδη χόμπι. Η διαδιακασία εύκολη. Κολλάς πάνω στην φιγούρα λωρίδες από το χαρτί περιτυλίγματος με κόλλα τύπου ατλακόλ.

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά και αναπτύσσουν δεξιότητες λεπτής κινητικότητας αλλά και όχι μόνο!! Δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί τους και περνάμε χρόνο μαζί!!!

Χρόνια πολλά 
με υγεία, έμπνευση και χρόνο λοιπόν!! 




  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια