Ιστορίες από την Καπερναούμ - Βιβλιοπαρουσίαση

By Ευαγγελία - 5:13 μ.μ.

Χριστός Ανέστη! Ήρθε και φέτος το Πάσχα...αλλιώτικο μεν και παράξενο, αλλά δεν έχει σημασία...η Ανάσταση έγινε!
Κατά την διάρκεια λοιπόν της καραντίνας - διακοπών του Πάσχα διαβάσαμε το τρίτο βιβλίο της αγαπημένης μου φίλης και συγγραφέας Κατερίνας Δανδουλάκη - Χιόνη, το "Ιστορίες από την Καπερναούμ" από την σειρά "Κοντά στον Χριστό 2" και εκδόσεις Άθως παιδικά.

Σε αυτό το βιβλίο λοιπόν, μαθαίνουμε δύο πολύ γνωστές παραβολές, του καλού Σαμαρείτη και και του Σπορέως μέσα όμως από μία ιστορία μιας ομάδας παιδιών - φίλων.
Μεταφερόμαστε λοιπόν στην εποχή όπου ζούσε ο Χριστός, την περιόδο όπου πήγαινε από το ένα μέρος στο άλλο και δίδασκε. Ένα από τα πιο αγαπημένα του μέρη είναι η Καπερναούμ της Γαλιλαίας, όπου εκεί συναντάμε στο βιβλίο μια παρέα παιδιών. Μαζί παίζουν, μαζί πηγαίνουν να ακούσουν τις ομιλίες όταν έρχεται ο Χριστός να τους μιλήσει, μαζί κουβεντιάζουν και προσπαθούν να ερμηνεύσουν και να κατανοήσουν όσα ακούνε.
Η παρέα αποτελείται από τον Σίμωνα, τον Φίλιππο, τον Ιωάννη, την Εσθήρ και την Ρουθ.


Φυσικό σε μία παρέα να υπάρχουν και τσακωμοί...έτσι λοιπόν συμβαίνει και με αυτούς τους φίλους, με πρωταγωνιστές τον Σίμωνα και τον Φίλιππο. Πώς θα καταφέρουν να τα βρουν μεταξύ τους;

Μέσα από την ιστορία αυτή, βλέπουμε πως το νόημα των παραβολών πρέπει να το συμπεριλαμβάνουμε μέσα στην καθημερινότητά μας, στην πράξη και όχι απλά να μένουμε στα λόγια της αφήγησης της ιστορίας...

Ποιος είναι στην καθημερινότητα μας ο πλησίον;

Μέσα στη Μεγάλη Eβδομάδα ακούσαμε πολλά Ευαγγέλια " ο σπόρος"... πόσοι λοιπόν από εμάς κράτησαμε αυτόν τον σπόρο και τον αφήσαμε να φυτρώσει καλά χωρίς άλλες σκέψεις - μέριμνες;
Πώς θα το διδάξουμε στα παιδιά μας όταν εμείς οι ίδιοι χάνουμε την ουσία;
Αυτές ήταν οι σκέψεις μου διαβάζοντας στην Ιωάννα το βιβλίο.


Κάτι που επίσης μας εντυπωσίασε σε αυτό το βιβλίο ήταν η μορφή κόμικ σε κάποιους διαλόγους. Εξαιρετική δουλειά και από τον εικονογράφο Σπύρο Γούση.


Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο της "το πρώτο Πάσχα", έτσι και σε αυτό έχει στο τέλος υλικό για κατασκευή, αλλά και ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας σε ένθετο. Με την Ιώαννα αφού έβγαλα φωτοτυπίες τις σελίδες, ζωγραφίσαμε, και μετά έκοψε και παίξαμε την ιστορία του βιβλίου.
Μάλιστα ήθελε να κάνουμε και την πόρτα να ανοίγει για να μπορούν τα παιδιά να μπαινοβγαίνουν κανονικά στο σπίτι!!




Οι εκδόσεις Άθως παιδικά χαρίζουν από 1 αντίτυπο του βιβλίου.
Πως θα λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες ForHappyMoments , MamaGiaSpiti και Εκδόσεις Άθως στο Facebook.
2. Κάντε follow την σελίδα των Εκδόσεις Άθως στο Facebook.
3. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.
4. Κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook και tag κάποιον φίλο σας που μπορεί να τον ενδιαφέρει.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

1. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο να κάνετε τα παραπάνω βήματα.
*Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα τέσερα πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 29/04/2020 έως 5/05/2020 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο άτομα άνω των 18 ετών που διαμένουν εντός Ελλάδας.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί με καινούριο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook. Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες για να κατοχυρώσει το δώρο, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής:  ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
9. Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το forhappymoments.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
13. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς περί προστασίας των δεδομένων, τα στοιχεία του νικητή θα λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του μέσω προσωπικού μηνύματος, και θα χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για την αποστολή του δώρου και για κανέναν άλλο λόγο.

Καλή επιτυχία!





  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια