Παρουσίαση βιβλίου: ο Αϊ - Βασίλης και ο δάσκαλος

By Ευαγγελία - 12:23 μ.μ.

Καλή χρονιά και με υγεία!
Μέσα στις γιορτές διαβάσαμε ένα εξαιρετικό βιβλίο που μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα την διαφορά του Αγίου Βασιλείου με τον Santa claus όπως τον λέω εγώ ή αλλιώς του άη Βασίλη.



Είχα αποφασίσει για την Ιωάννα, πως φέτος τα Χριστούγεννα που θα καταλαβαίνει πλέον, να της διαχωρίσω τον Άγιο Βασίλειο από τον Άη Βασίλη. Από μόνη μου λοιπόν, προτού διαβάσουμε το βιβλίο επέλεξα να μην της λέω Αη Βασίλης για να μην μπερδεύεται αλλά να της τον λέω santa claus. Ήξερα βέβαια πως οπουδήποτε αλλού θα άκουγε την λέξη Άη Βασίλης. Ακόμη και τα ίδια τα τραγούδια τα χριστουγεννιάτικα μιλάνε για τον Άη Βασίλη. Εγώ όμως όποτε αναφερόμουν σε αυτό το πρόσωπο της έλεγα ο santa claus.
Δεν ήθελα να λέω δεν υπάρχει ο άη Βασίλης...αφού το αη σημαίνει λαϊκά άγιος, οπότε θα ήταν 
ψέμματα να λέω δεν υπάρχει άγιος Βασίλης αφού υπάρχει και είναι μάλιστα και μεγάλος άγιος!
Ούτε από την άλλη ήθελα να της στερείσω όλο αυτό που συμβαίνει με τα δώρά, με τα στολίδια που δείχνουν το σάντα, τις φωτογραφίες με τους ανθρώπους ντυμένους σάντα κλπ αφού και αυτός πλέον κατά κάποιον τρόπο υπάρχει. Έχει γίνει μία πραγματικότητα! 

Ήρθε λοιπόν στα χέρια μου το βιβλίο αυτό από τις  εκδόσεις Άθως παιδικά και την συγγραφέα Άννα Ιακώβου με εικονογράφο την Εύα Καραντινού.


Μας μεταφέρει σε μίαν άλλη εποχή, τότε που τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά - αγνά...δεν υπήρχε  η τηλεόραση, το ίντερνετ κλπ. Τότε όμως ήταν που δημιουργήθηκε και η φιγούρα του Σάντα. Πώς μεταδόθηκε στα χωριά της Ελλάδος τότε; Πώς το αντιμετώπισαν οι κάτοικοι, τα παιδιά;
Μαζί με το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται και ένα cd που αφηγείται την ιστορία.


Καθώς επίσης και ένα ένθετο που έχει διασκευή του βιβλίου για θέατρο. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στα σχολεία είτε στα κατηχιτικά για την δραματοποιήση του βιβλίου σε σκετσ.


Της Ιωάννας της άρεσε πολύ, γιατί ήταν σαν να βρήκε μία επιβεβαίωση σε αυτά που της έλεγα!!!
Διαβάστε το λοιπόν στα παιδιά σας!!! 
Και πάλι, καλή χρονιά!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια