Παρουσίαση βιβλίου - Ελλάδα μας, Ηρώων μητέρα

By Ευαγγελία - 11:40 μ.μ.

Την εβδομάδα που μας πέρασε με περίμενε μία έκπληξη ... έλαβα το βιβλίο "Ελλάδα μας, ηρώων μητέρα" και κατενθουσιάστηκα...το ήθελα πάρα πολύ ...και η ευχή μου έγινε πραγματικότητα!
Μέσα από το βιβλίο οι μικροί αναγνώστες θα ταξιδέψουν μέσα στον χρόνο από την Άλωση ως τα σήμερα και θα γνωρίσουν από κοντά τους γενναίους του Γένους που αγωνίστηκαν για τον Σταυρό και την Ελευθερία. Είναι μια έκδοση που περιλαμβάνει κείμενα τόσο σε πεζό όσο και σε έμμετρο λόγο κατάλληλη και για διοργάνωση παιδικών γιορτών στο σχολείο και στο κατηχητικό. Τα κείμενα τα έχει γράψει η Ζηκούλη Κων/να και πλαισιώνονται πολύ όμορφα από τις εικόνες του Ζαχαρόπουλου Σπύρου από τις εκδόσεις Άθως παιδικά.



Το κείμενο που γράφει στο οπισθόφυλλο μου άρεσε πάρα πολύ...Είναι όλη η ουσία στο τι πρέπει να περάσουμε στα παιδιά μας για την Ιστορία σαν μάθημα.
Για τα παιδιά του δημοτικού είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο ώστε να μπορούν να μάθουν λίγα πράγματα επιπλέον από αυτά που γράφουν τα σχολικά βιβλία.... Δυστυχώς όσο περνούν τα χρόνια, όλο και παραχαράζεται η ιστορία μας στο σχολείο....εμείς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο όμως να τους μαθαίνουμε την πραγματική ιστορία και να τους δίνουμε το κίνητρο να διαβάζουν βιβλία που αφορούν την ιστορία, να βρίσκουν ενδιαφέρον, να μαθαίνουν το ποιοι είμαστε και από που και πως  έχουμε φτάσει στο σήμερα..για να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος...τα παιδιά μας είναι το μέλλον...
Ξεκινάει αναφορικά από τα αρχαία χρόνια και συνεχίζει πιο αναλυτικά στο Βυζάντιο, μένει αρκετά στην επανάσταση του 1821, και συνεχίζει με Βαλκανικούς, παγκόσμιους, Μικρασιατική καταστροφή και καταλήγει με τα πρόσφατα γεγονότα της Κύπρου.


Εδώ είναι το σημείο που αναφέρεται για την επέτειο του "ΌΧΙ" και τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο.


Στο τέλος του βιβλίου, έχει και κάποιες ασκησούλες- δραστηριότητες.


Και όπως λέει και ο εθνικός μας ύμνος: ...."από τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά..."
Μάρτυρες ...ήρωες ...όλοι για να είμαστε εμείς Ελεύθεροι....
Χρόνια Πολλά...
Και καλή φώτιση!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια