Όταν γελάει ο ουρανός 3 - Παρουσίαση - Διαγωνισμός

By Ευαγγελία - 9:03 μ.μ.

Με μεγάλη μου χαρά, διαπίστωσα το καλοκαίρι πως κυκλοφόρησε και τρίτο βιβλίο από την σειρά "Όταν γελάει ο ουρανός". Ήταν επόμενο να μου πείτε, αφού τα προηγούμενα βιβλία που σας είχα παρουσιάσει εδώ ήταν τόσο όμορφα! Ήρθε η ώρα λοιπόν, να σας το παρουσιάσω και αυτό και όχι μόνο, με την ευγενική χορηγία των εκδόσεων Σταμούλη - Άθως παιδικά να έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε και εσείς ένα αντίτυπο.




Η σειρά "Όταν γελάει ο ουρανός " φέρνει κοντά στα παιδιά ιστορίες από τα συναξάρια των αγίων, αλλά και από άλλες τοπικές παραδόσεις, ιστορίες με μικρά ή και μεγάλα θαύματα που προκαλούν το δέος αλλά και το χαμόγελο. Το βιβλίο αυτό είναι το τρίτο της σειράς που αγαπήθηκε αμέσως από μικρούς και μεγάλους και περιέχει 12 μικρές ιστορίες για παράξενες Παναγιές εμπνευσμένες από ισάριθμες εκκλησίες νοτισμένες με την θαλάσσια αύρα. Τα κείμενα υπογράφει η διακεκριμένη Άννα Ιακώβου, την εικονογράφηση η Εύα Καραντινού, ενώ στην αφήγηση ακούγονται οι φωνές της ίδιας της συγγραφέως, της Δήμητρας Σταύρου και του Σταύρου Σταμάτη. Την αφήγηση συνοδεύουν αποσπάσματα παραδοσιακής μουσικής από το αρχείο του Σίμωνα Καρά, με την άδεια του Κέντρου Έρευνας και προβολής της εθνικής μουσικής μουσικό και λαογραφικό αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά.



Τι σημαίνει όμως Παράξενες Παναγιές;
Η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, όπου και αν κοιτάξεις γύρω σου σίγουρα θα υπάρχει κάποιο εκκλησάκι που να τιμά την Παναγία λόγω κάποιου θαύματος που θα έχει συμβεί μέσα στην ιστορία.
Στην δική μου την περιοχή, βρίσκεται για παράδειγμα η Παναγία η Σκριπού, το βιβλίο αυτό βέβαια δεν αναφέρει αυτή την συγκεκριμένη Παναγία, αλλά είναι λογικό είναι τόσες πολλές....
Μερικές από αυτές που αναφέρονται είναι η Παναγία η Μέλισσα, η Καβουράδαινα, η Ανέμη, η Αρκουδιώτισσα και άλλες πολλές.

Εμένα προσωπικά δύο ιστορίες μου έκαναν πολύ εντύπωση. Την μία την ήξερα γιατί το θαύμα εξακολουθεί να συμβαίνει και στις μέρες μας και θα ήθελα κάποια φορά να καταφέρω να βρίσκομαι εκεί την ώρα εκείνη.
Δεν είναι άλλη από την Παναγία την Φιδιώτισσα στην Κεφαλλονιά και το θαύμα που γίνεται κάθε Δεκαπενταύγουστο στην χάρη της.


via
Η άλλη ιστορία που με εντυπωσίασε ήταν η Παναγία η Βηματάρισσα.
Το θαύμα που έγινε με την εικόνα της να βρίσκεται σε ένα πηγάδι κλεισμένη αλλά να αιωρείται για να μην μουσκευτεί στο νερό και δίπλα της να στέκεται όρθια μία λαμπάδα αναμμένη για εβδομήντα ολόκληρα χρόνια ήταν κάτι που με συγκλόνισε!!!
 


Όπως θα διαπιστώσετε μιλάω για τον εαυτό μου και όχι για τις εντυπώσεις κάποιου παιδιού...γιατί μπορεί το βιβλίο να απευθύνεται σε παιδιά, όμως σίγουρα θα το βρείτε ενδιαφέρον και εσείς.
Μπορείτε να το βρείτε και να το παραγγείλετε από εδώ.

Οι εκδόσεις Άθως παιδικά χαρίζουν από 1 αντίτυπο του βιβλίου.
Πως θα λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες ForHappyMoments και Εκδόσεις Άθως στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ.
3. Κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook,και tag κάποιον φίλο σας που μπορεί να τον ενδιαφέρει!

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

1. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο να κάνετε Like στις σελίδες ForHappyMoments και Εκδόσεις Άθως στο Facebook, να γράψετε ένα Σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook, καθώς κοινοποίηση και tag.
*Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα τρία πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 18/10/2018 έως 26/10/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο άτομα άνω των 18 ετών που διαμένουν εντός Ελλάδας.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί με καινούριο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook. Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες για να κατοχυρώθεί το δώρο, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: για τον νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για τον νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
9. Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το forhappymoments.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
13. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς περί προστασίας των δεδομένων, τα στοιχεία του νικητή θα λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του μέσω προσωπικού μηνύματος, και θα χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για την αποστολή του δώρου και για κανέναν άλλο λόγο.

Καλή επιτυχία!





  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια