Βιβλιοπαρουσίαση - Μαρί Κιουρί

By Ευαγγελία - 8:08 μ.μ.

Τον τελευταίο καιρό είναι πολύ της μόδας τα βιβλία με τις βιογραφίες σημαντικών ανθρώπων για μικρότερες ηλικίες. Αυτό φυσικά είναι υπέροχο, γιατί καλές και οι μυθοπλασίες, αλλά τα παραδείγματα που μπορούν να πάρουν τα παιδιά από ανθρώπους που έχουν πραγματικά υπάρξει είναι πολλά!

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένα από αυτά και μάλιστα η διαφορά του από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν είναι πως αφορά ακόμη πιο μικρές ηλικίες, είναι πολύ όμορφα εικονογραφημένο με πολύ κατανοητό λεξιλόγιο, απλές προτάσεις και ουσιαστικό - περιεκτικό κείμενο, ότι πρέπει δηλαδή για παιδιά ηλικίας από 4 και πάνω.

Αυτή η σειρά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι μια νέα σειρά ιστοριών με τις οποίες κορίτσια και αγόρια θα ανακαλύψουν ποιες ήταν και τι κατόρθωσαν οι σπουδαιότερες γυναίκες της σύγχρονης ιστορίας.
Σχεδιάστριες, ζωγράφοι, εξερευνήτριες, επιστημόνισσες… Γυναίκες μοναδικές από τις οποίες έχουμε πολλά να μάθουμε και με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε.
Γυναίκες όπως η Μαρί, που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία.


Συγγραφέας αυτού του βιβλίου είναι η Sánchez Vegara Isabel Mª και εικονογράφος  Frau Isa.



Ξεκινάει από την μικρή ηλικία της Μαρί και μας δείχνει πως από παιδάκι είχε όνειρο να γίνει επιστήμονας...


Και σιγά σιγά μας δείχνει όλη της την ζωή, την θέληση της και το αποκορύφωμα αυτής με το να κερδίσει δύο βραβεία νόμπελ!

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς επίσης και αγορά του βιβλίου, πατήστε εδώ.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια