Τζιζζζζζζζζζζζζζζζ....καίει.....!!! Cheesecake super!!!

By Ευαγγελία - 4:58 μ.μ.

Τι ωραίο γλυκό που έφτιαξες!!!! Πώς το λένε είπαμε; Τζιζ κέι;
Αν καίει λέει;;;;;....Καίει και τσουρουφλάει αμα ανέβεις μετά στην ζυγαριά..!!
Αλλά αν δεν απολαύσεις κανα κομμάτι από το αγαπημένο σου γλυκό, τι νόημα έχει η καθημερινότητα και η ρουτίνα, έτσι;
Τσιζ κέικ λοιπόν, μία καταπληκτική συνταγή "ζαχαροπλαστείου"
Ίσως και από τα καλύτερα που έχω φάει!!!
Έκανα και μία παραλλαγή αυτή την φορά που έδωσε ένα κάτι τι παραπάνω...αλλά μην σας τα αποκαλύψω όλα από τώρα!!!!




Υλικά





  • 300 γρ μπισκότο τύπου digestive
  • 150 γρ βιτάμ - βούτυρο
  • 83 γρ κρόκοι ( 5-6 κρόκοι αυγών)
  • 300 γρ philadelphia
  • 10 γρ ζελατίνη ( 1 φακελάκι ) 
  • αμύγδαλο ή φουντούκι ( προαιρετικά)
  • 450 γρ κρέμα γάλακτος ( 400 + 50 ) χωρισμένη
  • 45 γρ νερό ( για το σιρόπι)
  • 130 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

  • μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

Εκτέλεση

Καταρχάς θα πρότεινα να αγοράζατε τα μισά μπισκότα να έχουν επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος. Δίνει υπέροχη αίσθηση. Αυτή την φορά δεν βρήκα στο super market και έτσι πήρα μία μικρή Lacta και την έβαλα στο multi. Δεν είδα καμιά διαφορά από το να μην την είχα βάλει καθόλου, οπότε ή με επικάλυψη ή σκέτα ή μία μεγάλη κουβερτούρα ίσως γάλακτος!
Ξεκινάμε λοιπόν με το μπισκότο, το βάζουμε στο multi καθώς και το αμύγδαλο ( ίσα ίσα για την γεύση να είναι χοντροκομμένο). 
Λιώνουμε το βιτάμ ή το βούτυρο ( εγώ το βάζω μισό μισό) και ανακατεύουμε να πάει παντού. Στην συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.



Σε μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος ( τα 400 γρ) μέχρι πριν να γίνει σαντιγί( σαν γιαούρτι). Χτυπάω σε πιάτο τους κρόκους και σε μπρικάκι φτιάχνω σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό. Σιγά σιγά και ανακατεύοντας ,το ρίχνω στους κρόκους για την παστερίωση. Και μετά το ρίχνω στο μπολ με την κρέμα. Συμπληρώνω και την philadelphia και ανακατεύω καλά για να γίνει ομοιογενές το μείγμα.


Εάν για οικονομικούς λόγους δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος επώνυμης μάρκας αλλά κάποιου super market όπως καλή ώρα εγώ, δώστε προσοχή στις συσκευασίες στο κάτω μέρος. Οι κόκκινοι αριθμοί δείχνουν, πόσες φορές έχουν επιστραφεί τα προϊόντα πίσω και τα έχουν ξανά παστεριώσει και επιστρέψει στην αγορά. Αρά όσο μπορείτε επιλέγετε τους μικρότερους αριθμούς!!

Τα υπόλοιπα 50 γρ κρέμα γάλακτος τα ανακατεύουμε με την ζελατίνη σε ένα μπρικάκι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα σώμα με την κρέμα γάλακτος. Δεν θέλουμε να βράσει..ίσα που να λιώσει!
Το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε. Η κρέμα μέχρι να πήξει στο ψυγείο θα είναι νερουλή. Μην φοβηθείτε!!!


Αν το κάνετε το πρωί, το απόγευμα θα έχει πήξει και θα τρώγεται...Αλλά αν με ρωτάτε το γλυκό τρώγεται "μπαγιάτικο" !!!! Από την δεύτερη με τρίτη μέρα δένουν όλες οι γεύσεις και γίνεται super. Οπότε αν θέλετε να το σερβίρετε σε τραπέζι, καλύτερα να το κάνετε από την 2-3 μέρες πριν!



Εγώ δεν βάζω την μαρμελάδα σε όλο το τάπερ αλλά σε κάθε κομμάτι χωριστά. Έτσι δεν αλλοιώνει η κρέμα.
Και εδώ ερχόμαστε στο κάτι τις παραπάνω που έκανα αυτή την φορά και το πήγε σε άλλη διάσταση το γλυκό...

Τόσο καιρό που το έφτιαχνα του έβαζα από πάνω μαρμελάδα φράουλα. Εννοείται από τα χεράκια μου. Αυτή την φορά όμως είχα κάνει μεγάλη ποσότητα μαρμελάδα κεράσι...........

Αλήθεια σας λέω...μιλάμε καμία σχέση με το κεράσι!!! Του ταιριάζει απόλυτα!!!!
Δεν ξέρω για τις έτοιμες, αλλά για την σπιτική μαρμελάδα κεράσι να το δοκιμάσετε σίγουρα!!!!!

Η φωτογραφία που τράβηξα είναι με φράουλα προτού δοκιμάσω το κεράσι...

Αυτά από εμένα...
Το καλοκαίρι φεύγει...
Αλλά ένα υπέροχο φθινόπωρο έρχεται.....
BYEEEEEEEEEEEE........

Με αυτή την ανάρτηση συμμετέχω στο link party http://mamadesekrisi.blogspot.gr/2014/09/link-party-2.html

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια