Μια βόλτα στο πάρκο Τρίτση

By Ευαγγελία - 12:16 π.μ.

Ήθελα χρόνια να επισκεφτώ το πάρκο Τρίτση. Είχα ακούσει πως είναι ένας μεγάλος χώρος για να πας μια βόλτα με την οικογένειά σου, μια ανάσα δροσιάς μέσα στην Αθήνα, για να χαλαρώσεις και να ξεχαστείς από την καθημερινότητα.

Δυστυχώς όμως η ρουτίνα και ο ρυθμός της καθημερινότητας δεν σε βγάζει εύκολα εκτός προγράμματος. Τώρα όμως που είναι καλοκαίρι, είναι πιο εύκολο για μικρές "ατασθαλίες" στο πρόγραμμα. 


Τις προάλλες ήταν η νύχτα με το ολόγιομο φεγγάρι, η αυγουστιάτικη πανσέληνος. Πέρασε το βράδυ και δεν το θυμήθηκα να βγω έξω να την δω...όχι πως θα την έβλεπα από το μπαλκόνι, αλλά και να ανέβω στην ταράτσα μόνο και μόνο για να πω πως την είδα, δεν ξέρω αν θα είχε νόημα. Οπότε χτες το πρωί μπαίνοντας στο ιnternet. κατακλύστηκα από φωτογραφίες με την πανσέληνο...ζήλεψα!!!
Είπα εγώ γιατί όχι;

Αυτό ήταν...η ευκαιρία που έψαχνα μόλις είχε βρεθεί...το μόνο που έλειπε ήταν να πείσω και τους υπόλοιπους να πάμε μια βόλτα προς τα εκεί και να δούμε και την πανσέληνο.!!!!!!!


Το μέρος. αν και παραμελημένο αρκετά, ήταν πολύ όμορφο!!! Ειδικά όταν άρχισε να σουρουπώνει.
Είχε μια μεγάλη λίμνη με πάπιες, που σχίζαν τα νερά.

Η μικρή άλλο που δεν ήθελε, βρήκε χώρο άπλετο να τρέξει όσο λαχταρούσε!!!
Της είχαμε πάρει και το ποδηλατάκι, το οποίο όμως δεν το πολυτίμησε καθώς ο δρόμος δεν βόλευε και πολύ.Όχι πως την χάλασε να περπατάει!!


Παλιά μέσα από το πάρκο περνούσε το τρένο, τώρα έχουν μείνει μόνο οι ράγες για να μας το θυμίζει.


Το πάρκο είχε μεγάλη βλάστηση. Ένα από τα δέντρα που μου έκαναν εντύπωση, ήταν οι φιστικιές. Δεν είχα δει πότε από κοντά τα φιστίκια Αιγίνης ( που παρεπιπτόντως είχα την εντύπωση πως μόνο στην Αίγινα έβγαιναν!!!!!!!!ντροπή.....)
Σε μικρά τεχνητά ποταμάκια, μπορούσες να δεις και χελωνίτσες να κολυμπάνε.

Πέραν από οικογένειες που μπορούν να κάνουν την βόλτα τους, είναι ένας υπέροχος τόπος να κάνεις ποδήλατο με την άνεση σου, καθώς και να γυμναστείς. Πολλοί άνθρωποι, όλων των ηλικιών και της φυσικής κατάστασης, έτρεχαν ή έκαναν βάδην. Μέχρι και μία ομάδα που έκανε kick-boxing είδαμε!!


Ε και η μικρή μετά από τόσο περπάτημα, δίψασε!!!! Τα χεράκια λοιπόν πίσω και άσπρο πάτο!!!!!!


Πολλά παγκάκια να ξαποστάσεις, μαλλί της Γριάς να φας, καθώς επίσης καλαμπόκι ψημένο, και άλλες τόσες λιχουδιές και για μικρούς και για μεγάλους. Για όποιον ήθελε και να πιει το ποτάκι του ή το καφεδάκι του, είχε μία καφετέρια με θέα αυτό το υπέροχο τοπίο. Σα να είσαι σε άλλο μέρος και όχι μέσα στην Αθήνα!!

Ααα και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν αυτά τα διπλά ποδήλατα - καρότσα, δεν ξέρω πως αλλιώς να τα πω...φαντάζομαι είναι προς ενοικίαση. Πολύ γέλιο να τους βλέπεις να προσπαθούν να στρίβουν ταυτόχρονα....

Παρόλο που η μικρή άρχισε να κουράζεται και οι γονείς της, θέλανε να επιστρέψουμε σπίτι, το φεγγάρι μου έκανε την χάρη και βγήκε καθώς φεύγαμε, οπότε απήλαυσα και εγώ την ομορφιά του και πρόλαβα να το αποθανατίσω κιόλας!!!


Για μία compact μηχανή χωρίς πολύ zoom και χωρίς τρίποδα, δεν μπορείτε να πείτε...καλές βγήκαν ε;;;;;

Πραγματικά δεν το μετάνιωσα καθόλου....η βόλτα ήταν υπέροχη και περάσαμε θαυμάσια!!!

Πρέπει να το κάνουμε πιο συχνά, να βρίσκουμε αφορμές και να το σκάμε από την καθημερινότητα, έστω και για μία ώρα, έστω και στο πάρκο της γειτονιάς!!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια