Η πρώτη συνταγή λοιπόν είναι ένα κέικ πορτοκαλιού συνταγή μαμάς, και δεν χρειάζεται μίξερ!
Είναι μία λύση για όσους νηστεύουν αφού δεν έχει γάλα και αυγά.
- 1/2 ποτήρι του νερού ή αλλιώς 140 γρ. ηλιέλαιο
- 1 1/2 ποτήρι του νερού ή αλλιώς 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ποτήρι του νερού ( περίπου 3 πορτοκάλια ) χυμός πορτοκαλιού
- 1/2 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
- 1/2 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 φαρίνα
- ινδική καρύδα
- σοκολάτα υγείας Παυλίδης πορτοκάλι
- κακάο
- ζάχαρη άχνη
1/2 κιλό μήλα
Στην παραλλαγή με το μήλο.
Σε τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα μήλα με την ζάχαρη και την κανέλα να πάρουν μία βράση και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Αφαιρούμε τη μισή ποσότητα νερού από την βασική συνταγή. Όταν είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο μείγμα τελευταία μετά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μπορούμε να αφήσουμε και ένα μέρος για να στολίσουμε από πάνω από το κεικ,
με την παραλλαγή με το μήλο |
0 σχόλια