Έλα όμως που έφαγα σπανακόπιτα από τα χεράκια της πεθεράς μου και όχι απλά μου άρεσε αλλά έμαθα να την φτιάχνω και να πλάθω και το φύλλο!!!
Η Ελλάδα, δόξα τω Θεώ είναι γεμάτη από συνταγές με πίτες...πάρτε λοιπόν μία ακόμη!!
- 1/2 kg σπανάκι
- 1 kg πράσο
- 1/2 kg φρ. κρεμμυδάκια
- 1 ματσ. μαϊντανό & άνηθο & λίγη καυκαλίθρα
- 1 ξηρό κρεμμύδι
- 1 φλ. τσαγιού λάδι
- μισό λεμόνι
- μουστάρδα
- αλάτι
- αυγά και τυρί προαιρετικά
- 750 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 1/2 φλ τσαγιού χλ. νερό ή περίπου 300 γρ (όσο πάρει για να γίνει μαλακή κ ελαστική η ζύμη)
- 75γρ λάδι και 1κ. σούπας ξύδι
- 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- νισεστέ για το άνοιγμα
Έτοιμη!!!
και το σπίτι σας μυρίζει υπέροχα!!!
Η συμβουλή που μου έδωσε ήταν, πως επειδή είναι σχετικά μπελαλίδικη, μπορείς να κάνεις την διπλή δόση σε αλουμινένια ταψάκια(με λαδόκολλα για να μην έρχεται σε επαφή με το αλουμίνιο όταν ψηθεί), να την βάλεις στην κατάψυξη και όποτε θες να την βγάζεις μόνο για ψήσιμο!!!
Καλή Επιτυχία!!
0 σχόλια