Σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο - σοκολάτα

By Ευαγγελία - 12:05 π.μ.

Για τους λάτρεις του φυστικοβούτυρου, αλλά και για όλους όσους δοκιμάζουν νέες γεύσεις, σας έχω μια συνταγή του αγαπημένου μου Άκη Πετρετζίκη: Σεμιφρέντο ( παγωτό ) με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα....
Η γεύση του θυμίζει αρκετά την σοκολάτα snickers.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
για μακρόστενη φόρμα του κέικ
  • 200 γρ. + 100 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ( ή σταγόνες )
  • 50 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα με όλα τα λιπαρά
Εκτέλεση


Βάζουμε μεμβράνη στον πάτο και τα πλάγια μιας φόρμας του κέικ που όμως να βγαίνει 10 εκ. και από τα πλαϊνά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα 200 γρ. ζάχαρη για να πάρει μία βράση. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα και διαλυθεί η ζάχαρη αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα σύρμα διαλύουμε μέσα στο γάλα το φυστικοβούτυρο. Το αδειάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και 100 γρ. νερό. Όταν χαθεί η ζάχαρη και δεν φαίνεται, ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε να λιώσει. Εκεί αν θέλουμε προσθέτουμε και τα φουντούκια. Το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Παίρνουμε την μισή "κρέμα φυστικ." και την ανακατεύουμε με την σαντιγί.


Στην φόρμα του κέικ, βάζουμε για πρώτη στρώση μισό μείγμα από την ανάμεικτη σαντιγί, προσθέτουμε μετά το μισό από από αυτό που έχει μείνει από την "κρέμα φυστικ." και στην συνέχεια βάζουμε και το μισό μείγμα με την σοκολάτα.



Στο τέλος, ρίχνω την υπόλοιπη σαντιγί για να το σκεπάσω. Ανακατεύω ελαφρά να πάει παντού η "γέμιση". Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες. ( αποβραδίς καλύτερα).


Αυτά που έχουν μείνει είναι για το σερβίρισμα. 
Ανακατεύω το μείγμα σοκολάτας με την κρέμα φυστικοβούτυρου.




 Η σάλτσα είναι έτοιμη. Κάθε φορά που είναι να το σερβίρουμε, την  ζεσταίνουμε λίγο στον φούρνο μικροκ. και βγάζουμε κανα 10 λέπτο νωρίτερα το σεμιφρέντο για να λιώσει λιγάκι.


Περιμένω εντυπώσεις από όσους το κάνουν!!!!
Βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής, μπορείτε να δείτε εδώ.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια