Ένα τριανταφυλλένιο DIY πάρτυ - Our 1st roses birthday party

By Ευαγγελία - 1:43 π.μ.

Τα γενέθλια πέρασαν και εγώ ήρθε η ώρα να σας δείξω πως περάσαμε και με ποιο τρόπο διακοσμήσαμε το σπίτι για το τριανταφυλλένιο πάρτυ μας!

Καταρχάς σχεδίασα στο photoshop το προσκλητήριο και το έστειλα ηλεκτρονικά στους προσκεκλημένους.


Η ιδέα του τριανταφυλλένιου θέματος ήταν παρμένη από το θέμα της βάφτισης μας.
Μου είχαν περισσέψει κορδέλες, τα τούλινα πομ πομ, λίγες χαρτοπετσέτες, λίγα αυτοκόλλητα για τα αναψυκτικά και όλα τα χωνάκια όπου είχα σκοπό να τα μοιράσω με γλυκίσματα στα παιδιά, αλλά ξεχάστηκαν τα γλυκίσματα στο σπίτι οπότε μας μείναν αμανάτι τα χωνάκια και έτσι σκέφτηκα πως ήταν ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσω.
Όλη η υπόλοιπη διακόσμηση έγινε την εβδομάδα πριν το πάρτυ.
Ήθελα να είναι κάτι πολύ οικονομικό,οπότε σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ως βασικό υλικό την χάρτινη κούτα από τις πάνες μας και γκοφρέ χαρτί.
Έτσι , ξεκίνησα φτιάχνοντας ένα κάδρο για να βγάζουμε φωτογραφίες εμείς και οι καλεσμένοι μας με τριαντάφυλλα από γκοφρέ,


Συνέχισα με το νούμερο 1 όπου το κρέμασα έξω από την πόρτα μας καθώς επίσης κρέμασα τα αρχικά της στο φωτιστικό και τα τούλινα πομ πομ.



Τα ρουχαλάκια που θα φορούσε ήθελα να είναι ασορτί με το όλο θέμα, έτσι αγόρασα λίγο τούλι και έκανα μία τουτού φούστα, καθώς επίσης σε ένα άσπρο μπλουζάκι έραψα από τσόχα το νούμερο 1 και τριανταφυλλάκια.
Αγόρασα και μία άσπρη στέκα και της κόλλησα με το πιστολάκι σιλικόνης χειροτεχνίας 3 τσόχινα τριανταφυλλάκια.


Για δωράκια στα κορίτσια αγόρασα τσιμπιδάκια και τους κόλλησα με τον ίδιο τρόπο επίσης τριανταφυλλάκια. ( για τα αγόρια δεν είχα βρει τι θα μπορούσα να κάνω...και την πάτησα γιατί τελικά τους αγόρασα αυγό έκπληξη και ζήλεψαν τα κορίτσια και ήθελαν και αυτά από ένα...κατάλαβες τι έπαθα;;; για να μην αδικήσω τα αγόρια κατάφερα να αδικήσω τα κορίτσια....τεσπα!)


Τα έβαλα σε ένα χωνάκι μαζί με μία καραμέλα βουτύρου...


και όλα μαζί τα τοποθέτησα σε ένα καλάθι.


Έφτιαξα επίσης για τα κορίτσια βραχιολάκι με τριαντάφυλλο και για τα αγόρια από ένα παπιγιόν.


Η τούρτα μας ήταν μία σοκολατένια τούρτα συνταγή του αγαπημένου μου Άκη Πετρετζίκη και
διακοσμήθηκε με άσπρη και ροζ ζαχαρόπαστα. Πρόσθεσα βέβαια λίγο κόκκινο στη ροζ να την κάνω πιο έντονη και λίγο πράσινη για τα φύλλα. Κουπάτ για τα γράμματα δεν είχα...αλλά δεν θα το χρειαζόμουν έτσι και αλλιώς αφού τα σχεδίασα σε χαρτί και μετά τα χρησιμοποίησα αυτά σαν κουπάτ.
Ήταν η δεύτερη απόπειρά μου να ασχοληθώ με ζαχαρόπαστα. Η πρώτη ήταν η βασιλόπιτα. Για αρχάρια πιστεύω πως τα πήγα καλά!!!



Το τραπέζι στήθηκε μεν αλλά όλα τα φαγητά μπήκαν στο τραπέζι μετά το κεράκι...
Ο αντρούλης μου επιμελήθηκε την διακόσμηση της σαλάτας σχεδιάζοντας το 1 με ντοματίνια...ο γλυκούλης μου!!!

Το μενού είχε αρκετά πράγματα...καναπεδάκια, τοστάκια, τυροπιτάκια από τα χεράκια της γιαγιάς, κοτομπουκιές, λουκανοπιτάκια, πίτσα, σουβλάκια καλαμάκια (στην Λιβαδειά μένουμε!!!)με πίτες, χοτ ντογκ, μακαρονοσαλάτα από αλμυρά και για γλυκά υπήρχαν μπισκοτάκια με αυγόγλασο με το 5 για την επέτειο αρραβώνα μας, cake pops (χωρίς ξυλάκι για οικονομία) από τα χεράκια της ανιψιάς μου (όπως και οι πίτσες) και δύο τούρτες!

Ήθελα να εκτυπώσω και το birthday chalkboard να το βάλω πάνω στο τραπέζι αλλά είπα δε θα χώραγαν μετά οι πιατέλες και έτσι το άφησα...



Η μικρή μου τριανταφυλλένια ήταν όλη μέρα σε υπερένταση, μάλλον γιατί αντιλαμβανόταν του τι γινόταν στο σπίτι και δε μπορούσε να κοιμηθεί παρά μόνο τα κατάφερε μία ώρα πριν την ώρα προσέλευσης των καλεσμένων...οπότε ξύπνησε και το πάρτυ είχε ήδη αρχίσει...αυτή βέβαια μέχρι να συνέλθει από τον ύπνο της πήρε λίγη ώρα..αλλά μετά νομίζω το ευχαριστήθηκε όπως όλοι μας!




Αν και το πάρτυ στήθηκε για την Ιωάννα, εκείνη την ημέρα κανονικά γενέθλια είχε ο Δημήτρης και την επομένη η μικρή. Οπότε αφού κόψαμε πρώτα την τούρτα της Ιωάννας, σειρά είχε και η δική του τούρτα!



Μετά βγάλαμε εμείς και τα παιδάκια φωτογραφίες με το κάδρο που είχα ετοιμάσει...


και το πάρτυ συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ αν σκεφτείς πως ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα!!
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και όλους όσους ευχήθηκαν από μακρυά....

Αυτό ήταν το τριανταφυλλένιο πάρτυ μας...
Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και να γιορτάσουμε πάλι μαζί και του χρόνου τα διπλά γενέθλια!!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια