Μαρέγκα με τριπλή σοκολάτα και φουντούκια

By Ευαγγελία - 1:23 μ.μ.

Θέλετε να το γιορτάσετε;
Το ποιο; Τον Βαλεντίνο καλέ...
Και ψάχνετε να κάνετε κάτι μόνοι σας που να μην είναι απλό σοκολατάκι;
Ε, σας έχω μία ιδέα :


Υλικά:

150 γρ ασπράδια αυγού
1 πρέζα αλάτι
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ φουντούκια
1 βανίλια
70 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πολύ καλά για 10 λεπτά τα ασπράδια με το αλάτι και μόλις αρχίσουν να γίνονται κρέμα ρίχνουμε σε δόσεις την ζάχαρη για να μην πέσει βαριά και πέσει η μαρέγκα. Χτυπάμε άλλα 10 λεπτά μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να γίνουν ένα σώμα και να μην την αισθανόμαστε.

Σε φούρνο μικροκυμμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα και τις υπόλοιπες σοκολάτες τις ψιλοκόβουμε όπως και τα φουντούκια. Τα βάζουμε όλα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.

Αν θέλουμε βάζουμε και χρώμα ζαχαροπλαστικής να τους δώσουμε το χρώμα που θέλουμε.

Συνήθως χρησιμοποιούμε κορνέ για να δώσουμε σχήμα στους μπεζέδες ή αλλιώς στα μαρεγκάκια. Επειδή όμως τώρα έχει σοκολάτα, είναι λίγο δύσκολο να περάσει μέσα από το κορνέ η σοκολάτα (ειδικά η λιωμένη που με το που μπει στην μαρέγκα παγώνει και γίνεται μεγάλα κομμάτια), οπότε είτε τα βάζετε σε κουπάτ για να του δώσετε κάποιο σχήμα (στην περίπτωση μας σε μία καρδιά ) είτε δημιουργείτε κορνέ με μεγάλη τρύπα από λαδόκολλα για να περάσει η σοκολάτα και έτσι φτιάχνετε το κλασικό σχήμα τους.

Τα ψήνετε σε αερόθερμο προθερμασμένο φούρνο στους 90οC για 2 ώρες περίπου. Αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στον σβηστό φούρνο.
Απολαύστε τα κρύα σκέτα ή με γκανάζ σοκολάτας ή με σαντιγί ή με παγωτό ή μέσα στο γάλα ή όπως θέλετε εσείς!!!!
Η γεύση τους είναι απίστευτη!!!



  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια