μπράουνις με ταχίνι & πορτοκάλι (αλάδωτο)

By Ευαγγελία - 12:45 π.μ.

brownies tahini
Τι σας έχω; Τι σας έχω;
Καταπληκτική συνταγούλα, για τις τελευταίες ημέρες της νηστείας!!
Μπράουνις με ταχίνι και πορτοκάλι, μία συνταγή που πρώτη φορά την έκανα από τον Άκη Πετρετζίκη, και απλά διαφοροποίησα ελάχιστα κάποια υλικά!



Υλικά

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
50 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. γάλα αμυγδάλου σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. ταχίνι απλό
50 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
(50 γρ. κονιάκ) αν δεν το κάνετε αλάδωτο, αλλιώς το αντικαθιστάτε με ίση ποσότητα γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
 Παίρνουμε τα 100 γρ. κουβερτούρας και τα λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμμάτων.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά, το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα, το χυμό πορτοκάλι, το γάλα, το ξύσμα, τα ταχίνια, την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ.


Αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα 50 γρ. σοκολάτας, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε.


Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 25x30 εκ., πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το γλυκό.


Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά .



Σε συνδυασμό με μαρμελάδα και κράνμπερι, έχουμε ένα πλούσιο πρωινό!
Και αλάδωτο παρακαλώ!!

Η αυθεντική συνταγή του Άκη είναι εδώ.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια