brownies tahini |
Μπράουνις με ταχίνι και πορτοκάλι, μία συνταγή που πρώτη φορά την έκανα από τον Άκη Πετρετζίκη, και απλά διαφοροποίησα ελάχιστα κάποια υλικά!
Υλικά
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
50 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. ταχίνι απλό
150 γρ. ζάχαρη άχνη
(50 γρ. κονιάκ) αν δεν το κάνετε αλάδωτο, αλλιώς το αντικαθιστάτε με ίση ποσότητα γάλα αμυγδάλου
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά, το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα, το χυμό πορτοκάλι, το γάλα, το ξύσμα, τα ταχίνια, την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ.
Αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα 50 γρ. σοκολάτας, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 25x30 εκ., πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το γλυκό.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά .
0 σχόλια