Βόλτα στο μπαλκόνι n. 11 - Καμέλια

By Ευαγγελία - 1:01 μ.μ.


Καλώς όρισες Άνοιξη και επίσημα πλέον!!!


camelia

Είχα καιρό να γράψω σε αυτή την ενότητα, με τα φυτά μου...αλλά με τον χειμώνα, που να γράψω...και περάσαμε δύσκολο χειμώνα φέτος...ακόμη δεν λέει να φύγει... δεν είχα όρεξη ούτε στο μπαλκόνι να βγω...

Σήμερα όμως για να γιορτάσουμε τον ερχομό της Άνοιξης, που επιτέλους ήρθε παρέα και ο ήλιος (δυστυχώς όχι και η ζέστη όμως...) σας παρουσιάζω την καμέλια μου, που μου έκανε την τιμή να γίνει και κεντρικό θέμα του blog μου! Ναι σωστά καταλάβατε...το άνθος που βλέπετε παντού πλέον στο blog είναι το πρώτο άνθος που έβγαλε για φέτος η καμέλια μου!!!

Πάμε να δούμε όμως πως ήταν η εξέλιξη του φυτού.

Πέρυσι λοιπόν το Καλοκαίρι, έβγαλε καινούριους μίσχους με μπουμπούκια, και φύλλα.




Μέσα στο Φθινόπωρο, αυτά μεγάλωναν...


και φτάσαμε στον Χειμώνα, και τον Φεβρουάριο που ετοιμαζόντουσαν για την ανθοφορία...



Ο Μάρτης λοιπόν έφτασε...και τα πρώτα άνθη άνοιξαν και ομόρφυναν το μπαλκόνι μου...



και όχι...μόνο...

Λίγες πληροφορίες για την φροντίδα τους..

Οι καμέλιες χρειάζονται υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλη διάρκεια ημέρας για να σχηματίσουν τα λουλούδια τους. Ωστόσο για ν' ανθίσουν αυτά τα μπουμπούκια είναι απαραίτητες χαμηλές θερμοκρασίες και μικρές μέρες. Τα μπουμπούκια της είναι πολύ πιθανό να καταστραφούν εάν παγώσουν και ξεπαγώσουν απότομα, και αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί εάν αυτά μεγαλώσουν με θέα την ανατολή όπου ο πρωινός ήλιος τα ξεπαγώνει απότομα. Γι' αυτό τα φυτά καλό είναι να τοποθετούνται σε ημισκιερά σημεία.
Για να βοηθήσουμε τις καμέλιες να ανθοφορήσουν τις κλαδεύουμε όταν βρίσκονται σε περίοδο βλάστησης, δηλαδή την άνοιξη και πάντως όχι αργότερα από τα μέσα Ιουνίου. Το κλάδεμα πρέπει να γίνεται αμέσως μετά το τέλος της ανθοφορίας και πριν την εμφάνιση των νέων μπουμπουκιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Και μην ξεχνάτε τον διαγωνισμό που τρέχει μέχρι και την Πέμπτη....
τρέξτε να πάρετε μέρος εδώ!

Αν θέλετε να σχολιάσετε και δεν ξέρετε πως, πατήστε εδώ.

Καλή Άνοιξη!!!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια