Fudge για ερωτευμένους και μη!! Με άσπρη σοκολάτα και πραλίνα.

By Ευαγγελία - 10:21 μ.μ.

fudge white & milk chocolate

    Η Δύση σε συνδυασμό με τις εταιρίες και τα καταστήματα, μας έχει βάλει στο τρυπάκι να γιορτάζουμε ιδιαιτέρως αυτή την ημέρα. Εγώ όμως δεν θα το δω έτσι. Ο άγιος Βαλεντίνος ουδεμία σχέση είχε με την γιορτή που έχουν βαλθεί να του δώσουν. Θα πω λοιπόν πως απλά είναι μία παγκόσμια ημέρα να γιορτάσουμε για μια ακόμη φορά την αγάπη που πρέπει να δείχνουμε καθημερινά στο ταίρι μας!

Προκειμένου λοιπόν να αγοράσουμε κάτι έτοιμο απ' έξω, ας κάνουμε ένα γλυκάκι να τον - την γλυκάνουμε!!


Fudge λοιπόν με 2 βασικά υλικά. Την έμπνευση και την βασική συνταγή την βρήκα από 2 αγαπημένα μου blogs, της Αθηνάς craft-cook-love και της Ερμιόνης theonewithallthetastes.

Υλικά: ( για μία δόση και λευκής και πραλίνας σοκολάτας)

1 ζαχαρούχο γάλα
1 λευκή κουβερτούρα Neslte Dessert
1 πραλίνα κουβερτούρα Nestle Dessert

ελάχιστο χοντροκομμένο φουντούκι
2-3 πουράκια σοκολάτας
2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
2-3 μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου της προτίμησής σας ( εγώ έβαλα φράουλα)


Στην πραγματικότητα μπορείτε να βάλετε εσείς ότι σας αρέσει περισσότερο! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πάντα!! Στην περίπτωση που θα κάνετε μόνο μία γεύση σοκολάτας θα βάλετε εννοείται την διπλάσια ποσότητα σοκολάτας.

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε να λιώσει η σοκολάτα με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία μάζα.
Σε ένα τάπερ ή πυρέξ στρώνουμε λαδόκολλα τόση που να περισσεύει γύρω. ( Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε να μην είναι πολύ μεγάλο ώστε να πάρει λίγο ύψος το γλυκό μας).
Αφού έχει λιώσει η σοκολάτα, ρίχνουμε ότι επιπλέον υλικά έχουμε επιλέξει να βάλουμε μέσα και τα ανακατεύουμε. Δηλαδή εγώ στη λευκή πρόσθεσα λίγο φουντούκι και λίγα χοντροσπασμένα μπισκότα φράουλας, ενώ στην σοκολάτα πρόσθεσα τις κουταλιές μερέντας, λίγα φουντούκια και κομματάκια από πουράκια.
Τα ρίχνουμε στο τάπερ και αφού πιάσουν θερμοκρασία δωματίου, τα βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από 2-3 ώρες είναι έτοιμα!
Με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε κυβάκια. Αν θέλουμε να τους δώσουμε και σχήμα, τότε χρησιμοποιούμε κουπάτ!




Είναι μπουκιά και ....απόλαυση!!!
Σας φιλώ και να θυμάστε να δείχνεται την αγάπη σας κάθε μέρα!!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια