Μία από αυτές θα σας δείξω σήμερα, την συνταγή της γιαγιάς μου της Κατίνας : Γλυκιά κολοκυθόπιτα με ρύζι.
Καταρχάς θα χρειαστούμε μία κίτρινη κολοκύθα! Στην συνταγή δεν θα την χρησιμοποιήσουμε ολόκληρη, αλλά την μισή θα την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για μία άλλη συνταγή.
Για να την κόψουμε, θα κάνουμε με το μαχαίρι ένα τετράγωνο γύρω από το κοτσάνι της που είναι πολύ σκληρό οπότε και θα μας εμπόδιζε στο να την τεμαχίσουμε. Έτσι αφού το έχουμε αφαιρέσει, με το μαχαίρι κόβουμε φέτες με οδηγό τις "ρίγες" της κολοκύθας. Με ένα μαχαιράκι πετάμε τους σπόρους (εκτός και αν θέλουμε να τους κάνουμε πασατέμπος...ναι από την κολοκύθα βγαίνουν!!!) Στην συνέχεια την "ξεφλουδίζουμε" κόβοντας το εξωτερικό της. Δεν μας πειράζει αν πετάμε και λίγη ψίχα, έχει αρκετή για την συνταγή μας. Την κόβουμε σε κύβους και χρησιμοποιούμε την ποσότητα που θέλουμε και την υπόλοιπη όπως προείπαμε στην κατάψυξη.
Διευκρίνηση: Η συγκεκριμένη κολοκύθα είχε περίπου 5 kg βάρος, οπότε εγώ χρησιμοποίησα τα 2,5 kg,
Υλικά:
- 2,5 kg κίτρινη κολοκύθα ( με την φλούδα)
- 100 γρ γάλα φρέσκο
- 5 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη ( αναλόγως το πόσο γλυκιά την θέλουμε)
- 2-3 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι
- αλάτι- πιπέρι- βανίλια- κανέλα
- φύλλο για πίτες. ( γίνεται και με σφολιάτα)
Με μεγάλη μου χαρά, ο δημοφιλή σεφ Άκης Πετρετζίκης, δοκίμασε την συνταγή και την δημοσίευσε στο site του εδώ.
0 σχόλια