- 500 γρ νερό
- 800 γρ ζάχαρη(600g λευκή + 200g καστανή)
- 2-3 ξυλάκια κανέλας + γαρύφαλλο
- 1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
- 150 γρ μέλι
- 400 γρ χυμός πορτοκάλι
- 400 γρ ηλιέλαιο -180 γρ ελαιόλαδο
- 1 κ. αλεύρι για ο.χ.
- 200 γρ ψιλό σιμιγδάλι
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κ. γ. σόδα
- 3+ κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και κάνουμε μία τρύπα στη μέση όπου σιγά σιγά ρίχνουμε τα υγρά κ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Με το χέρι μετά, ίσα που αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, δεν τα πλάθουμε πολύ για να μη "ξεράσει" το λάδι.
Κάνουμε σχήμα μελομακάρονου περίπου 25 γρ. βγαίνουν μικρά αλλά χαριτωμένα!(δικαιολογία να φας 2!)
Με το πιρούνι κάνουμε διαγώνιες γραμμές. και τα ξανα συμπιέζουμε να μην είναι πλακουτσωτά.
Τα ψήνουμε στους 190 οC για 20-25 λεπτά στον αέρα. Τα βουτάμε στο σιρόπι έτσι καυτά που είναι τα κρατάμε για λίγο, αφού ρουφάνε πολύ σιρόπι και μπορεί να σπάσουν. Μετά τα βάζουμε σε σχάρα να στραγγίξουν.
Στην πιατέλα, τρίβουμε τα καρύδια, βάζουμε και μέλι και ξεκινάμε τις στρώσεις.
0 σχόλια