- 1 κ. αλεύρι για όλες χρήσεις
- 500 γρ βούτυρο γάλακτος ( σε γυάλινο δοχείο)
- 150 γρ αμύγδαλο φιλέ
- 2 βανίλιες
- 180 γρ ζάχαρη άχνη + πασπάλισμα
- ανθόνερο
Προσθέτω τις βανίλιες κ την ζάχαρη άχνη και συνεχίζω το χτύπημα για άλλο ένα δεκάλεπτο.
Ρίχνω το βούτυρο που έχει γίνει αλοιφή σε μία λεκάνη κ προσθέτω κ το αλεύρι κ τα αναμιγνύω. Τέλος ρίχνω κ το αμύγδαλο κ ανακατεύω να πάει παντού. Αν θέλω για άρωμα σε αυτό το σημείο μπορώ να ψεκάσω 1-2 φορές με ανθόνερο. Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή - αφράτη και τριφτή. Στο χέρι μας πλάθουμε ίσαμε που κάνουμε το μπαλάκι στο μέγεθος που θέλουμε ( αν προτιμάμε μπουκίτσες 25 γρ ειδάλλως 35-40 γρ)και στην μέση κάνουμε μία μικρή γουβίτσα ώστε να κάθεται καλά μετά η ζάχαρη άχνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 20 λεπτά στους 180οC. Αν ο φούρνος είναι με αντιστάσεις στα 10 λεπτά μπορούμε να γυρίσουμε το ταψί για να πάρει ομοιόμορφα.
Και σε αυτό το σημείο όποιος θέλει ρίχνει 2-3 ψεκασμούς από το ανθόνερο.Υπάρχουν δύο τρόποι για το πασπάλισμα, είτε να τα αχνίσεις από πάνω , είτε να τα βουτήξεις μέσα σε δοχείο με ζάχαρη . Σημασία έχει αφού τα ζαχαρώσουμε καλά από όλες τις πλευρές ,να τα αφήσουμε απλωμένα να κρυώσουν για τουλάχιστον 12 ώρες ( αν τα κάνετε από το βράδυ, να τα πειράξετε ξανά το μεσημέρι). Έτσι ώστε να μην κολλάει το ένα πάνω στο άλλο όταν τα παίρνεις να τα φας!
0 σχόλια