Christmas Giveaway - Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ ΕΛΗΞΕ

By Ευαγγελία - 12:01 π.μ.


Πλησιάζουν Χριστούγεννα γι'αυτό και εγώ είπα να σας χαρίσω ένα δωράκι μέρες που έρχονται να το χαρούν τα παιδάκια σας, ή να το δωρίσετε σε ανιψάκια, βαφτιστήρια κλπ.
Εγώ ήδη το έχω παραγγείλει για να το κάνω δώρο...και ξέρετε γιατί επιλέγω αυτό το βιβλίο;;;
Μα φυσικά επειδή το έχει δημιουργήσει ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο! Ναι, η αγαπημένη μου φίλη Κατερίνα Δανδουλάκη Χιόνη είναι η συγγραφέας!


Είναι ένα βιβλίο με κατασκευές όπου δεν χρειάζεται να κάνετε φωτοτυπίες ούτε να μεγεθύνετε. Το υλικό είναι έτοιμο για χρήση. Είναι γραμμένο και στα αγγλικά και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-11 χρονών.

Και λίγα λόγια από την δημιουργό του:
Πάντα πίστευα ότι τα παιδιά δεν θέλουν λόγια πολλά, αλλά παράδειγμα, πράξεις και χρόνο μαζί τους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται να τους μιλήσουμε για ένα γεγονός , όπως η Γέννηση του Χριστού, που από μόνο του είναι δύσκολο, γιατί ταυτόχρονα πρέπει να τους μιλήσουμε για θέματα της πίστης μας. Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ πείθομαι ότι απασχολώντας τα παιδιά μέσα από τις κατασκευές, έχουν κι εκείνα κι εμείς οι γονείς τους, πολλαπλά οφέλη. Ποιοτικός χρόνος, δημιουργική απασχόληση, χαρούμενες στιγμές, αύξηση της δημιουργικότητας και της αυτοπεποίθησής τους (δείτε πώς λάμπουν τα μάτια τους, κάθε φορά που ολοκληρώνουν μόνα τους κάτι!), ανάπτυξη δεξιοτήτων και άλλα και άλλα και άλλα, πολλά μπορεί να προσθέσει κάποιος σε αυτή τη λίστα. Έχοντας όλα αυτά στο νου μου, έγινε αυτό το βιβλίο χριστουγεννιάτικων κατασκευών. Δημιουργώντας τα παιδιά μόνα τους τις σκηνές από τη Γέννηση, τη Φάτνη και την Προσκύνηση των Μάγων, μπαίνουν στην ιστορία της εορτής. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, ο Νεογέννητος Κύριος, η Παναγία μας, ο Ιωσήφ, τα βοσκόπουλα, τα ζωάκια, οι Μάγοι, δεν είναι απλά ονόματα , αλλά φιγούρες, με πρόσωπο, ρούχα που θα χρωματίσουν μόνα τους και θα τα ζωντανέψουν με το παιχνίδι τους. Και κατασκευάζοντας τη Βηθλεέμ είναι πιο εύκολο να κατανοήσουν το χώρο όπου όλα αυτά τα κοσμοϊστορικά γεγονότα έλαβαν μέρος. Η Βηθλεέμ είναι ένα χωριουδάκι, με μικρά σπιτάκια, δρόμους , δεντράκια, τείχη. Μέσα λοιπόν από την κατασκευή και το παιχνίδι, εμείς οι γονείς μπορούμε παραστατικά και με απλά λόγια να διηγηθούμε την ιστορία της Γέννησης. Ταυτόχρονα να μιλήσουμε για την αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο, για την ταπεινότητά Του, αφού ένας Θεός καταδέχθηκε να γεννηθεί σε αυτή τη σπηλιά, για τα παιδικά χρόνια του Χριστού, πριν ακόμα ξεκινήσει τη δημόσια δράση του. Βοηθός μας μπορεί να γίνει η Καινή Διαθήκη και τα γεγονότα από τη ζωή του Χριστού. Εύχομαι αυτό το βιβλίο να γίνει αφορμή να γνωρίσουν τα παιδιά μας το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η αγάπη του Θεού για εμάς.

ο εικονογράφος του βιβλίου
Την περασμένη εβδομάδα έγινε η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς του βιβλίου από κοντά, αλλά και να κάνουν κατασκευές.




Αυτό το Σάββατο θα γίνει ακόμη μία παρουσίαση!
Όσοι είστε στην Αθήνα και μπορείτε να πάτε, μην το χάσετε!
Da Vinci Bar Restaurant
                     ΑΓ ΙΩΑΝΝΟΥ 12 ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15342 Αθήνα
Και τώρα στο προκείμενο...
Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, θα πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα που ακολουθεί, αρκεί να διαβάσετε και να συμφωνήσετε με τους παρακάτω όρους!
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1.Οι εκδόσεις  Άθως παιδικά προσφέρουν στους αναγνώστες του blog forhappymoments,gr  ένα αντίτυπο του βιβλίου: "Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ" της Κατερίνας Δανδουλάκη Χιόνη.
2.Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 15/12/2016 έως τις 19/12/2016 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στη φόρμα Google, που ακολουθεί ,  των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
 α) Συμπλήρωση  έγκυρου mail, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή
 β) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου. (Για να φανεί κατεβάστε την μπάρα κύλισης που βρίσκεται στα δεξιά.)
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Προαιρετικά Like στη σελίδα  ForHappyMoments  και Εκδόσεις Άθως  στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού. 
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog forhappymoments.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: για τον νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για τον νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Ο νικητής θα ενημερωθεί μέσω email. Αν κάποιος δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί .

Νικήτρια είναι η Σοφία Χριστοπούλου

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια