Δεν θα πω τίποτε άλλο περισσότερο...μπαίνω ευθύς αμέσως στο ψητό...ε συγνώμη στην συνταγή της μπουγάτσας!
Υλικά:
Για ένα μικρό ταψάκι παραλληλόγραμμο (όσο είναι και του εμπορίου)
- 110 γρ ψιλό σιμιγδάλι
- 300 γρ γάλα αμυγδάλου
- 300 γρ νερό
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- ξύσμα από πορτοκάλι
- 1 κ. γλυκού βιτάμ
- 6 φύλλα κρούστας
- σπορέλαιο για τα φύλλα ή λιωμένο βιτάμ
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Παίρνουμε άλλα 2 ξεχωριστά, ρίχνουμε σταγόνες το λάδι με το πινέλο και τα κάνουμε σαν φυσαρμόνικα και τα βάζουμε στο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο.
Παίρνουμε το επόμενο φύλλο το διπλώνουμε στη μέση και το βάζουμε από πάνω και το λαδώνουμε. Και το τελευταίο φύλλο το βάζουμε ολόκληρο από πάνω και προσπαθούμε να περάσουμε τις άκρες του κάτω από τις γωνίες της μπουγάτσας όπως στρώνουμε το σεντόνι στο κρεβάτι μας!! Το λαδώνουμε πολύ καλά, και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 30 λεπτά στον αέρα ψηλά για να περνάει ο αέρας από κάτω και να την ψήσει καλά από κάτω.
Αφού ψηθεί την κόβουμε μπουκίτσες και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα....και έτοιμη!!!
Αν θέλετε να την κάνετε αρτύσιμη, θα αντικαταστήσετε τα υγρά με 600 γρ γάλα και το βιτάμ με βούτυρο για να μοσχομυρίσει!!!
Κάντε τη και θα με θυμηθείτε!
0 σχόλια