- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 κρόκους
- 130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ ζάχαρη άχνη + extra για πασπάλισμα( ή και καστανή ζάχαρη)
- 1/2 lt γάλα φρέσκο
- 50 γρ βούτυρο
- 2-3 μπανάνες ώριμες
- 1 βανίλια
- σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
- 50 γρ kornflour
- κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά
Στον φούρνο μικροκυμμάτων βάζουμε ολόκληρες τις μπανάνες για 5-6 λεπτά. Αν θέλουμε να τις βάλουμε στον φούρνο γίνεται, απλά θα θέλει περισσότερη ώρα. Ξέρουμε πως είναι έτοιμες όταν έχουν μαυρίσει εξωτερικά και έχουν "σκάσει" βγάζοντας έξω την μαρμελάδα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με την μισή ζάχαρη και ελάχιστο γάλα. Το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Στο μπολ συμπληρώνω την βανίλια και τον cornflour. Στη συνέχεια λίγο λίγο το γάλα το ρίχνω στο μπολ και ανακατεύω και αφού έχουν πλέον την ίδια θερμοκρασία τα δύο μίγματα το ρίχνω στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω καλά αφού αμέσως θα γίνει κρέμα. Στο τέλος βάζω και το βούτυρο.
Προσθέτω και την μαρμελάδα μπανάνα που κάνει την διαφορά και το τοποθετώ στο πυρέξ μέσα στο ψυγείο για καμιά ώρα. Για να μην ιδρώσει προσέχουμε το ζελοφάν που θα βάλουμε να είναι "κολλημένο" πάνω του.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί και την ανακατεύω με την κρέμα. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής για να έχει περισσότερη εμφάνιση μπανάνας.
Κόβω στην μέση τα φύλλα σφολιάτας ώστε να υπάρχουν 8 φύλλα με ζάχαρη και 8 χωρίς.
Τοποθετώ τα φύλλα πρώτα στο πυρέξ και μετά συμπληρώνω μία στρώση κρέμας. Στο σημείο αυτό τρίβω την σοκολάτα από πάνω. Και συνεχίζω με άλλη μία στρώση φύλλα και μία κρέμα.
Τελειώνω με τριμμένα φύλλα σφολιάτας και τα πασπαλίζω με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Όσο πιο γρήγορα το σερβίρουμε τόσο πιο τραγανό θα είναι, όσο παραμένει στο ψυγείο θα πανιάζει.
0 σχόλια