Όσιος Νικηφόρος ο λεπρός - Διαγωνισμός

By Ευαγγελία - 3:06 μ.μ.

Όπως έχω ξανά πει ο προηγούμενος μήνας ήταν πολύ απαιτητικός με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο...
Αφιέρωσα όμως λίγο από τον χρόνο μου, γιατί μόνο λίγο χρειάζεται, να διαβάσω αυτό το βιβλίο και κυριολεκτικά να το ρουφήξω...
Μου αρέσουν τα βιβλία πολύ, και χαίρομαι που έχω εμπνεύσει και την Ιωάννα σε αυτό.
Έτσι, αρχίζω και μαζεύω βιβλία που μελλοντικά θα μπορώ να της τα διαβάζω, γιατί ωραία και τα παραμύθια, αλλά όταν έχεις βίους αγίων σε μορφή ιστοριούλας - παραμυθιού είναι ότι καλύτερο για το παιδί!


Το βιβλίο αυτό, αναφέρεται σε έναν σύγχρονο άγιο, ο οποίος κοιμήθηκε το 1964. Όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του, έπασχε από την σοβαρή νόσο του Χάνσεν ή αλλιώς λέπρα που μάστιζε εκείνα τα χρόνια. Καταγόταν από την Κρήτη και για να μην τον κλείσουν στο γνωστό νησί της Σπιναλόγκας, έφυγε με ένα καράβι όπου για λίγο καιρό έζησε στην Αλεξάνδρεια και μετά κατέληξε στο λεπροκομείο της Χίου όπου αργότερα εκάρει μοναχός με το όνομα Νικηφόρος. Εκεί έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του μέχρι να κλείσει το λεπροκομείο, με προσευχή, νηστεία και υπακοή στον ιερέα που ζούσε εκεί. Βοηθούσε στο ψαλτήρι και ασχολούνταν και με την κηπουρική.
Η ζωή του ήταν έτσι όπου ο Θεός του έδωσε το χάρισμα να θαυματουργεί. Στο τέλος κατέληξε στο νοσοκομείο Λοιμωδών νόσων στην Αθήνα, στην Αγία Βαρβάρα όπου και εκοιμήθει.

Η ιστορία ξεκινάει από την παιδική ηλικία του αγίου στην Κρήτη, και αφηγητής είναι ένας συμμαθητής του αγίου.




'Ένα βιβλίο με υπέροχη γραφή και με την επιμέλεια της εικονογράφου Αγγελικής Δελεχάς που καλό θα ήταν να υπάρχει στην βιβλιοθήκη σας

Πως θα λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες ForHappyMoments και Εκδόσεις Άθως στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ.
3. Κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook,

* Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε tag κάποιον φίλο σας που μπορεί να τον ενδιαφέρει!

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

1. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο να κάνετε Like στις σελίδες ForHappyMoments και Εκδόσεις Άθως στο Facebook, να γράψετε ένα Σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook, καθώς και κοινοποίηση.
*Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα τρία πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 3/6/2018 έως 6/6/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο άτομα άνω των 18 ετών που διαμένουν εντός Ελλάδας.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα στο Facebook. Αν δεν επικοινωνήσει για να κατοχυρώσει το δώρο, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: για τον νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για τον νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
9. Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το forhappymoments.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
13. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς περί προστασίας των δεδομένων, τα στοιχεία του νικητή θα λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του μέσω προσωπικού μηνύματος, και θα χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για την αποστολή του δώρου και για κανέναν άλλο λόγο.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια