Βιβλιοπαρουσίαση - Διαγωνισμός: Ήταν κάποτε παιδιά : Ο Όσιος Παρθένιος και ο Όσιος Ευμένιος από την Ιερά Μονή Κουδουνά

By Ευαγγελία - 12:51 μ.μ.

Σήμερα 10/07 είναι η μνήμη των αγίων Παρθενίου και Ευμενίου από την Ιερά Μονή Κουδουμά.
Γι αυτό και σήμερα σας έχουμε παρουσίαση - διαγωνισμό του βιβλίου για να μάθετε τον βίο τους!


Η σειρά " Ήταν κάποτε παιδιά" έχει αγαπηθεί πολύ από μικρούς και μεγάλους με ιστορίες από τα παιδικά χρόνια των αγίων και των γερόντων μας. Περιέχει έναν σύντομο βίο τους και χαριτωμένα στιγμιότυπα από την ζωή τους.
Κυκλοφορούν ήδη 10 βιβλία με διάφορους αγίους, και αυτό είναι το 11ο στην σειρά. Εκδόθηκε μόλις τον Μάρτιο που μας πέρασε. 


Τους αγίους τους συγκεκριμένους δεν τους γνώριζα...και πολύ χάρηκα που μέσα από το βιβλίο αυτό έμαθα για την χάρη τους και για το μοναστήρι τους.
...Στην νότια Κρήτη, εκεί που τα Αστερούσια Όρη βρέχουν τα πόδια τους στο Λιβυκό Πέλαγος, υπάρχει ένα μικρό μοναστήρι της Παναγίας περιλάλητο στα πέρατα του κόσμου. Είναι η Ιερά Μονή Κουδουμά. Την χτίσανε με την χάρη της Παναγίας τα αδέλφια άγιος Παρθένιος και άγιος Ευμένιος. ...



Η Ιερά μονή σήμερα.
via
Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει και cd όπου αφηγείται όλη την ιστορία του βιβλίου μαζί με κρητική μουσική.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, μας μεταφέρει στην παιδική ηλικία των αγίων και σε ένα θαύμα όπου έμελλε να γίνει ο οδηγός στην μετέπειτα ζωή τους.
Έπειτα μας δείχνει πως έγιναν μοναχοί και πως έχτισαν το μοναστήρι.


Στην συνέχεια, μας διηγείται για διάφορα θαύματα των αγίων είτε εν ζωή είτε μετά την κοίμησή τους. Το τελευταίο μάλιστα με συγκλόνισε καθώς αναφέρεται στην εύρεση της εικόνας της Παναγίας όπου και είναι η θαυματουργή εικόνα στο μοναστήρι.

Το βιβλίο απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά του δημοτικού και πάνω, αλλά και σε εμάς τους μεγάλους, μας δίνει το έναυσμα να ψάξουμε και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τους Αγίους και για το μοναστήρι...(εγώ δεν σας κρύβω, μετά έβλεπα με τις ώρες βιντεάκια στο ytube που αφορούσαν το μοναστήρι και μου δημιουργήθηκε η ανάγκη όταν και εφόσον επισκεφτώ ξανά την Κρήτη, να προσκυνήσω στην χάρη της Παναγίας αλλά και των αγίων.)

Μεγάλη η χάρη τους!

Οι εκδόσεις Άθως παιδικά χαρίζουν από 1 αντίτυπο του βιβλίου.
Πως θα λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες ForHappyMoments και Εκδόσεις Άθως στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ.
3. Κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook,

* Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε tag κάποιον φίλο σας που μπορεί να τον ενδιαφέρει!


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:


1. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο να κάνετε Like στις σελίδες ForHappyMoments και Εκδόσεις Άθως στο Facebook, να γράψετε ένα Σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook, καθώς και κοινοποίηση.
*Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα τρία πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 10/7/2018 έως 15/7/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο άτομα άνω των 18 ετών που διαμένουν εντός Ελλάδας.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί με καινούριο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook. Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες για να κατοχυρώσει το δώρο, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: για τον νικητή που κατοικεί εντός Αττικής θα πρέπει να παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Σταμούλη στην Αθήνα , οδός Αβέρωφ αρ. 2 (απέναντι από το Πολυτεχνείο). Για τον νικητή που κατοικεί εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει το δώρο ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
9. Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το forhappymoments.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
13. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς περί προστασίας των δεδομένων, τα στοιχεία του νικητή θα λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη του μέσω προσωπικού μηνύματος, και θα χρησιμοποιούνται μόνο και μόνο για την αποστολή του δώρου και για κανέναν άλλο λόγο.

Καλή επιτυχία!

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια